Omlouváme se, eShop neukazuje ceny, ale jen počty skladem na prodejně. Máme novou otevírací dobu. Nezoufejte, připavujeme pro vás skvělou novinku!

Chilli prášek (ruzné druhy)

1773/ANC
Neohodnoceno

Sušení je jednou z nejstarších konzervačníhch metod. Sušení zabíjí mnoho bakterií a plísní. Navíc umožňuje uchování po neomezeně dlouhou dobu, pokud jsou chilli papričky správně skladovány. Mají velmi široké použití. Do jídel, omáček, sals nebo čistě jako koření.

od 39 Kč
Kategorie: Chilli produkty

Zvolte variantu

  • Odrůda: Ancho
    • Kód: 1773/ANC |
    • Na objednávku
    39 Kč
  • Odrůda: Birds Eye
    • Kód: 1773/BIR |
    • Skladem (7 ks)
    39 Kč
  • Odrůda: Carolina Reaper
    • Kód: 1773/CAR |
    • Skladem (10 ks)
    129 Kč
  • Odrůda: Green Jalapeno
    • Kód: 1773/GRE |
    • Skladem (1 ks)
    39 Kč
  • Odrůda: Chipotle
    • Kód: 1773/CHI |
    • Skladem (13 ks)
    39 Kč
  • Odrůda: Naga Bhut Jolokia
    • Kód: 1773/NAG |
    • Na objednávku
    69 Kč
  • Odrůda: Panca
    • Kód: 1773/PAN |
    • Skladem (19 ks)
    39 Kč
  • Odrůda: Red Habanero
    • Kód: 1773/RED2 |
    • Skladem (13 ks)
    49 Kč
  • Odrůda: Red Jalapeno
    • Kód: 1773/RED |
    • Skladem (9 ks)
    39 Kč
  • Odrůda: Trinidad Scorpion
    • Kód: 1773/TRI |
    • Skladem (14 ks)
    119 Kč
 

Složení: Sušené chilli papričky 100%

carolina-reaper-prasek-10g

Carolina Reaper

Prášek z nejpálivějších chilli papriček Carolina Reaper.

Seznamte se s nejpálivější papričkou na světě. Do Guinessovy knihy rekordů byla zapsána v roce 2013 a dosahuje pálivosti až 2 200 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU).

Carolina reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense, kterou v roce 2012 vypěstoval Ed Currie ve městě Rock Hill v jižní Karolíně pod původním označením HP22B. Tento hybrid vznikl křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera.

Kromě extrémní pálivosti má Carolina Reaper sladkou ovocnou chuť s tóny čokolády a skořice.     

Pálivost: 1 200 000 - 2 500 000 SHU

Objem: 10g

Země původu: Taiwan

trinidad-scorpion-moruga-prasek-10g

Trinidad Scorpion Moruga

Trinidad Scorpion Moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě. 

Trinidad Scorpion moruga je chilli paprička pocházející z oblasti Moruga na ostrově Trinidad, druhu Capsicum chinense.

Chile Pepper Institut jí prohlásil nejpálivější papričkou na světě 13. Února 2012 na Novomexické státní univerzitě v Las Cruces. Nicméně Guinnessova kniha rekordů papričku Trinidad Moruga Scorpion za nejpálivější papričku na světě nepotvrdila.

Předchozím šampionem v pálivosti byla Indicko-Bangladéšská paprička Bhut Jolokia, současným držitelem rekordu je jihokarolínská Carolina Reaper.

Pálivost: 1 200 000 - 2 500 000 SHU

Objem: 10g 

Země původu: Taiwan

naga-bhut-jolokia-prasek-10g

Naga Bhut Jolokia

Prášek z chilli papriček Naga jolokia známých také jako Bhut jolokia. 

Naga jolokia je chilli paprička dosahující pálivosti až 1 041 427 SHU. Do roku 2007 byla označena za nejpálivější papričku v Guinnessově knize rekordů s pálivostí 1 001 304 SHU.

Jedná se o mezidruhového křížence z Bangladéše a severovýchodní indie. Zkřížením papriček druhu Chinense a Frutescens. Lze jí také nalézt na Srí Lance, kde je známá jako Nai Mirris (Cobra chilli).

Zajímavost: Domorodci v severovýchodní Indii jí rozmazávají na ploty nebo používají do dýmovnic jako ochranu proti divokým slonům. Koření naga jolokia slouží navíc jako ochrana ve vedrech jelikož zvyšuje poceni, čím se snižuje teplota organismu. Jako zbraň se využívá v kouřových granátech a jako velice účinný pepřový sprej.

Křížením Bhut Jolokia s červeným Habanero vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli paprička na světě.

Pálivost: 1 000 000 SHU

Obsah: 10g

Země původu: Indie

habanero-prasek-10g

Habanero

Prášek z oblíbených chilli papriček Habanero.

Habanero paprička je odrůda Capsicum chinense. Její název je odvozen ze španělského pojmenování Havany a jednou z více pálivějších papriček. Nezralé Habanera jsou zelené, ale v průběhu zrání svou bravu mění. Můžeme vidět Habanera oranžová a červenám ale i bílá, hnědá a růžová.

Habanero dosahuje pálivosti 200 000-300 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Původ papriček je pravděpodobně na Kubě, odkud se paprička dostala na Yucatán (Mexico), kde se jí dnes ročen sklidí zhruba 1500 tun. Pěstuje se také v Belize, Kostarice a v některých státech USA (Texas, Idaho a Kalifornie).

Pálivost papričky a její delikátní chuť z ní dělá velmi žádanou a populární přísadu do omáček a jídel.

Křížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli paprička na světě.

Pálivost: 100 000 - 350 000 SHU

Objem: 10g

Země původu: Mexiko

birds-eye-chilli-prasek-10g

Birds Eye

Prášek z velmi oblíbených chilli papriček Birds Eye.

Birds eye jsou chilli papričky odrůdy Capsicum frutescens.

Chilli papričky jsou velmi ostré, velké asi 1-2 cm, plody jsou světle červené a pálivost je 50 000 – 100 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Původ těchto papriček je v okolí Kambodži, Laosu, na Filipínách a Singapuru.

Pro svoji pálivost si vysloužila též přezdívku „africký ďábel“. Papričky jsou vhodné jak v syrovém, tak v sušeném stavu jako koření na dochucování pikantních pokrmů, zvláště marinád, omáček či gulášů. 

Pálivost: 50 000 - 100 000 SHU

Objem: 10g

Země původu: Malawi

green-jalapeno-prasek-10g

Green Jalapeno

Prášek ze zelených chilli papriček Jalapeno.

Papričky Jalapenos jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.

Jalapenos jsou malé až středně velké chilli papričky známé svou výbornou chutí pálivostí. V porovnání s ostatními papričkami jsou mírně pálivé.

Vyuzená a vysušená paprička Jalapeno je známá jako Chipotle. Na Chipotle se zpracovává zhruba 20% celkové produkce Jalapenos. Jalapenos se také nakládají do slanokyselého nálevu a konzervují se.

Pálivost: 10 000 - 25 000 SHU

Objem: 10g

Země původu: Mexiko

red-jalapeno-prasek-10g

Red Jalapeno

Prášek z červených chilli papriček Jalapeno.

Papričky Jalapenos jsou původem z Mexika. Své jméno mají podle hlavního města města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa. Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu.

Jalapenos jsou malé až středně velké chilli papričky známé svou výbornou chutí pálivostí. V porovnání s ostatními papričkami jsou mírně pálivé.

Vyuzená a vysušená paprička Jalapeno je známá jako Chipotle. Na Chipotle se zpracovává zhruba 20% celkové produkce Jalapenos. Jalapenos se také nakládají do slanokyselého nálevu a konzervují se.

Pálivost: 10 000 - 25 000 SHU

Objem: 10g

Země původu: Mexiko

chipotle-prasek-10g

Chipotle

Prášek z uzených chilli papriček Chipotle. Papričky jsou vyuzené, nepřidáváme umělá aromata!

Chipotle nebo také chilpotle je výraz pocházející z jazyka nahuatl a znamená uzená chilli paprička. Sušená a uzená paprička Jalapeno, která se používá především v mexické kuchyni a v kuchyních, jež jí jsou inspirovány, jako je například Tex-Mex. V jejich chuti se pálivost původních papriček spojuje s uzenou příchutí dýmu.

Až donedávna se uzené papričky chipotle objevovaly převážně na trzích ve středním a jižním Mexiku. S tím, jak rostla jejich popularita v zahraničí, zejména v USA a v Kanadě, začala se výroba a zpracování papriček Jalapeno rozšiřovat i do severních oblastí Mexika, aby mohl být lépe zásobován jihozápad Spojených států.

Pálivostí srovnatelná s francouzskou papričkou Espelette, mexickou Guajillo, maďarskou feferonkou nebo s omáčkou Tabasco.

Pálivost: 10 000 - 23 000 SHU

Obsah: 10 g 

Země původu: Mexiko

ancho-chilli-prasek-10g

Ancho

Prášek z vynikajících chilli papriček Ancho.

Jako Ancho se nazývají sušené chilli papričky Poblano, které mají ovocně-sladkou chuť, s příchutí švestek a rozinek. Poblano je odrůda Capsicum Annuum a patří mezi nejméně pálivou odrůdu. V průměru obsahuje kolem 2 500 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU) a jejich domovem je Mexiko.

Dorůstá velikosti okolo 10 cm, jejich tvar je zaoblený. Nezralé plody jsou tmavě zelené až mírně purpurové, v období dozrávání jsou téměř černé. Papričky se používají k přípravě studených i teplých omáček. Při jejich rozmělňování je cítit jemná pálivost.

Pálivost: 2 500 - 8 000 SHU

Objem: 10g

Země původu: Mexiko

panca-chilli-prasek-10g

Panca

Prášek z vynikajících chilli papriček Panca.

Aji Panca je originální svou chutí a aromatem. Odrůda Cpasicum Chinense je pěstována v Peru, jelikož jsou tam nejlepší podmínky. Klima ovlivňuje jak chuť, tak i aroma.

Aji Panca má lehce uzenou chuť s ovocnými podtóny, nízká pálivost zaručuje, že toto chilli je pro každého. Obsahuje 500 – 2 500 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU).

Pálivost: 500 - 2 500 SHU

Objem: 10g

Země původu: Peru

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.